En mycket skön och bra dag idag!

Idag kom jag fram till varför jag älskar JUST dom hästar jag har.. Har alltid funderat på varför jag valt just dom?!

Vi börjar med Frami från Karlsro,Knalta!  Han är en underbar häst, 16år och lär mig allt jag behöver! När jag gör fel, visar han tydligt att jag gör det. Och när man haft en dålig dag kan man bara hoppa upp och känna sig så glad! <3

Nu över till Fala från Fredriksberg! Helt enkelt en häst som behöver mycket träning, inte många som gillar att rida henne. Men hon är en kopia av mig. Hon är envis, precis som jag är. Hon är känslig, precis som jag. Ja,vi bara hör ihop på nått sätt. Ibland så vill jag inte äns rida på henne, pga att jag är osäker på om jag blir glad eller ledsen och rida henne. Då hon ibland är HUR duktigt som helst, och ibland fattar hon INGENTING. Men när hon väl är duktig så är hon verkligen DUKTIG! Bästa gumman! <3

Sen sist men inte minst, Funi från Bondesätter Gård! Han är bara så en liten sötnos, tittar man på honom så blir man glad av honom, och han är minst lika rolig att rida. Han är liksom som en bambi på hal is, så charmig är han! Spelar ingen roll om det går bra eller dåligt att rida honom, han gör på nått sätt så man alltid blir glad av honom. Hihih!


Ooooh vad jag älskar mina hästar! HELT GALET!!! Vet inte vad jag skulle göra utan dom!!

Funi!!!


PUSS FRÅN MIG/ ALex


Hallådär!

Idag ja, vad händer idag?
Ska försöka hinna rida alla tre idag. Och rida med Fia också tror ja! Så ska snart gå ner och fixa lite. Men har lite ont i magen sen jag åt kina mat tror jag.. Hmm!! Aja  går väl över.

Gråa valpen har också öppnat ena ögat, så söt! hihi

PUSS FRÅN Mig/ aLEX

Isak, finaste amstaffen som har funnits!

Igår den 25 feberuari, så avlivade vi Isak! Och det är något av det jobbigaste beslut vi gjort på länge då han var en väldigt glad och snäll hund!

Men... Han lyssnar, men man var tvungen och skälla på han hela tiden. Och det va som det gick in genom ena örat och ut genom det andra på engång. Visst det kunde vi leva med, så har han alltid varit och det var liksom han! Men sen kom det till det att han började bita sönder saker, täcken, kuddar och till o med mammas säng! Inte heller någonting vi dör av.

Men sen en dag så står Kiara och äter, hon morrar lite till Isak och då bara flyger han på henne. Hon lilla chihuahuan har inget att säga till om och han blev helt blockerad i huvudet och lyssnade inte. Men vi tänkte aja, det kanske är en engångshändelse!
Var det de?! Nej.. Han anfaller Cookie och Nelly också, och desto mer dom skriker desto argare blev han och mer blockerad. Så vi kunde aldrig ha några hundar lösa med honom, han får inte vara i lägenheten själv när vi inte är hemma för han bet sönder saker. Vi kunde inte släppa honom ute för då stack han, spelade ingen roll om man har godis eller leksaker osv. Han struntar i de, roligare att jaga rådjur!

Så min syster provade att ha honom hos sig, men det första han gjorde var att bita sönder kuddar. Hm, lilla gubben!

Så vi bestämde oss för att ta det tunga beslutet och avliva honom, visst det kanske hade funnits en bra familj till honom.. Men vi vill inte riskera nått, för eftersom han är amstaff så vet man inte vad han "blir" eller vad folk gör honom till! Så vi kände att det är bättre han får somna in och jaga sina rådjur i hans andra liv det som han tyckte var roligt!

Och jag kan ju säga att det värsta jag varit med om var och se när han dog, usch! Helt plötsligt låg han bara där och inte andades länge. Var jätte hemskt!





Du har det så bra nu, världens finaste Isak!!!! Kommer alltid minnas dig, och kommer alltid betyda jätte mycket för mig! Jag saknar dig varje sekund. Hoppas du har det toppen bästa du!

Vila i frid min "lilla" klump!

/ Alex

Frami från Karlsro,Knalta! <3

Jag har helt klart världens finaste hästar!

Red ut en sväng på Frami först. Värmde upp jätte länge. Sen red jag även på mitt kimblewick bett, tror det stavas så. Oooh fyfan vad bra han gick. Fin form, tog i med bakbenen och ryggen. Sen i lungt tempo och inte bara fräsa på. Samma i traven gick sjukt bra och galoppen! Har en underbar Frami.

Fala red jag också ut på en sväng. Samma bett bara för att testa. Tölten blir inge bra då för hon blir stressad av att bettet är skarpare och bara stutsar runt istället. Men traven och galoppen blir sjukt bra. Fin form osv!

Funi bara sprang i hagen och såg snygg ut och det räcker! Bara man ser honom i hagen så blir man kär i honom.

Älskar mina hästar helt klart! Finns inga bättre än dom, eller jo kanske kommer på samma plats som dom ;)

PUSS FRÅN MIG/ Alex

Fionas små bäbisar!



/ Alex

Tävling igår..

Igår var jag på skojtävling hos Sigfus. Var kallt som bara den men stod ut i alla fall haha! Många fina hästar som tävlades.

För mig gick det bra. Är väldigt nöjd med att Frami och jag klarade det första gången tillsammans! Men skulle ha ridit på ett skarpare bett då han blev VÄLDIGT stark och låg på bogarna istället för att ta i med bakbenen. Men det är sånt man lär sig efteråt! :D

Jag hamnade 5a och Erika hamnade 2a, så kul att det gick så bra för oss båda! :D


Bilder på Fionas valpar finns på Facebook, det är väldigt segt att ladda upp här så.. :(

PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Fiona har fått valpar!

Äntligen.. Haha! Tre "små" söta saker.

En grå tror jag det är som väger 138g den kom först en hona.
En vit eller cream den väger 121g och det är en hane.
En som Fiona med bläs och väger 152g och det är en hane.

Tänker inte skriva så mycket mer än att jag lägger upp bilder sen :D

PUSS FRÅN MIG / Alexandra

Juste tänkte även säga..

Fiona har fortfarande inte fått några valpar.

Här kommer två bilder på hennes snygga mage ;)





Puss från mig/ Alexandra

Vilken helg!

Ooh herregud säger jag bara!

Började fredagen med snökaos. Camilla en tjej istallet hade intaget av hästarna och jag hade redan tagit in Frami och Funi. Då skickar Camilla ett sms till mamma om att Funi ligger ner och äter och det kanske är kolik pågång. Och vi tänkte aja, då kommer vi ner till stallet och kollar hur det är med honom. När vi väl är där, så sätter jag på han grimman så han reser sig upp. Han verkade jätte pigg och inte orolig alls som dom blir när dom har kolik. Så jag gick iaf ut och gick med honom lite.

Sen på kvällen tänkte jag att jag provar att ta febern på honom. Då hade han 40.1!! Herregud, min häst var sjuk! Han ville heller knappt lyfta på svansen så märkte att något var fel. Ringde veterinären och dom sa att det kunde vara en virus sjukdom som han fått bara. Och då kan han få ont i muskler osv det kan vara därför han inte vill lyfta på svansen.
Ställer in han i boxen igen och han tog i för kung och fosterland när han skulle bajsa och kissa. Men det kunde ju vara pga febern sa veterinären.

På lördag morgon så var han jätte pigg och ville ut med dom andra hästarna. Men han och Frami skulle stå inne så vi höll koll på Funi. Han hade då ingen feber och vi tänkte yes.. äntligen börjar han bli bättre!
Men närmare eftermiddagen så fick han feber igen 39.6 .. Gick då ut och gick lite med han så han kunde bajsa eftersom han bara hade bajsat två gånger. Men magen lät som den skulle osv.

Efter ett tag när vi såg att han bara fick ondare och ville ligga ner mest, så ringde vi veterinären igen. Då sa hon att hon kunde komma ut och titta iaf.
Så hon undersökte honom. Han hade lite högre puls 44 slag/min. Och andades då fortare. Sen när hon skulle stoppa in handen i rumpan på honom så frågade hon om han gick med en hingst eller med valack som betäcker?! Och vi tänkte nej Frami gör det inte, vad vi vet i alla fall.
Men då sa hon att han hade en jätte stor böld i ändtarmen eller hur det stavas, så hon var tvungen att trycka ner handen under bölden för att fortsätta kolla. Så det var inte normalt, och bölden var ungefär som en apelsin. Så stor var den.

Hon gick ut och ringde till strömsholm för att se vad hon skulle göra, men då sa dom att hon skulle få ta hål på bölden och hon försökte, men själva väggen på bölden var jätte tjock och hon fick inte ut någon vätska bara blod. Så då sa hon att det är bäst att vi åker in med honom till strömsholm.

Lastade på lilla Funi som då hade fått lugnande och smärtstillande. När vi kommer till strömsholm så var han så pass pigg tyckte dom så dom skulle inte göra så jätte mycket på natten med honom utan bara ha koll på han så han inte blev sämre.

Idag ringde veterinären vid halv tre var nog klockan och sa att dom har kollat med kamera i han och då såg man inte så mycket. Sen gjorde dom ultraljud på honom, då såg dom bölden som var väldigt stor sa hon. Så bölden är nu tömd på vätska men själva väggen på bölden var ca 3 cm tjock. Så nu har han ett sår där istället.
Så nu kommer han stå kvar på strömsholm i några dagar för att dom ska hålla koll på att såret inte blir infekterat och det är för stort sår för att drinera eller vad det heter. Så dom måste spola såret hela tiden tills det har läkt lite.
Så nu kommer han äta antibiotika och smärtstillande osv. Sen får han även extra olja och lussern så han får det lättare att bajsa.

Juste, bölden behöver inte komma av att han blivit betäck. Utan det är ganska vanligt bland islandshästar att dom har såna här bölder. Och det är inget som han bara fått helt plötsligt. Utan den där bölden har han haft ett bra tag men den har växt hela tiden!

Och det ända veterinären tyckte var konstigt var att han väggen på bölden var så tjock... hmm!

Juste när vi skrev in honom och lämnade telefon nummer och så, då ska hon klart fråga om när vi väl ska avliva honom om vi ville att han skulle bli till livsmedel eller inte. Klart så börjar jag gråta. Inte fan ska min lilla älskade Funi bli till mat och heller ska han inte slaktas! Aldrig i livet..

Jaa, riktigt hemskt är det. Min lilla Funi, får vi se hur länge det tar innan han är friskförklarad så vi får börja rida igen.. Lilla gubben som betyder så sjukt mycket för mig! Bara han blir frisk snart! <3 




Funi i Onsdags! <3



PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Precis kommit hem!

Har varit i skolan både idag och igår.. Duktigt av mig! Var till och med på idrotten fast än att jag är lite förkyld. Bra Alex!! :D

Idag var vi på besök på kokos klinik, riktigt kul att se hästarna gå i vatten osv! Men har fortfarande inte fått mina biljetter till nästa vecka då jag ska på praktik.. Kul att skolan håller det dom säger! Och jag tänker inte hela tiden påminna dom!!

När vi skulle köra hem var det en snövall som var över bilen.. Mamma sa åt mig att gasa och jag gasade fullt! Det var preeeeciiiis så vi kom igenom hade jag stannat hade vi aldrig kommit loss! Och usch det var fan äckligt att åka på våran väg, inge mer åka idag iaf!

Nej nu ska jag snart ner till stallet och fixa.. Ingen ridning idag heller :/ Buuhu!

Fiona har heller inte fått sina valpar än, men snart tror jag det är pågång ;)

PUSS FRÅN MIG/ ALexandra


Var i skolan idag ;o

Hm, var där för att lämna ett tåg kort jag haft och sen för att höra om jag får pengar till praktiken. Och det ska jag få om jag går i skolan torsdagar och fredagar så får jag pengar till veckan efter till praktiken. Så den här veckan så fick jag inga pengar för dom inte hade fixat med biljetter osv. Så är jätte tråkigt!! Vill verkligen dit ju.
Aja, någonting att se fram i mot nästa vecka iaf :D

Fiona är verkligen så snäll just nu, världens bästa hund att sova med då hon ligger HELT still bara för hon inte orkar röra sig. Antagligen kommer hon få valpar inom en vecka. Bara hoppas!

Red Funi och Frami idag också, helt underbara. Provat att rida Frami på Islandsstång, och har fungarat jätte bra. Så tänkte köpa ett sånt för att variera lite mellan olika bett.

Nej nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och laga staket till hagen!

PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Hemma från Uppsala.

Och det vi gjorde där var att hämta hem två nya hundar ;) Haha huset kryllar av hundar nu. 5 stycken kommer vi att ha.
Vet inte riktigt hur allt blir med Isak(amstaffen)! 

Ska försöka ha med kameran lite imorgon och ta kort osv. Nu ska jag försöka kolla tv, sen sova. Är sjuk, och kommer inte undan med hästarna nu när jag ska tävla om två veckor.. Uhhh! Men blir kul tror jag!

PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Godmorgon alla glada människor!

Idag har jag varit upp sen klockan 8, känner mig duktig för brukar som jätte länge. Skulle ut och ridit då, men gick utan för dörren och höll på att blåsa bort.. Herregud vilket väder det är! Aja, bara hoppas det blir bättre snart.

Gick iaf ut på mejlen precis, och såg att jag får vara med och tävla vintertölten hos Sigfus om jag vill, så ska fundera under dagen, så jag svarar på det ikväll. Men grejen är det att Fiona kan få valpar innan efter efter det. Det är beräknat att hon ska föda samma dag som tävlingen är. Alltså den 19 feberuari. Hm...

Frami från Karlsro, knalta <3

Aja nu ska jag kolla lite serier för att sen åka till Uppsala.

PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Min dag har gått åt till att lega i sängen typ..

Var så jävla blåsigt ute också, och varken på humör eller frisk nog för att kunna göra så mycket. Longerade Funi iaf och gick super bra. Ska försöka upp tidigt imorgon och rida. För sen bär det av till uppsala, det vill ni veta va? Men det får ni imorgon, kan inte säga så mycket nu.

Juste Isak bor hos min syster,pappa och farmor nu. Då han hoppade på Kiara när dom åt, och sånt betende fungerar ju inte när vi har fler hundar. Så hoppas nu att dom klarar av Isak, för vill ju inte att han ska bo någon annanstans eller avlivas!!

Nej nu ska jag kolla CSI. PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Sjuk, suck!

Vaknade vid sex och jag är sjuk... Oooh, jag som skulle gå till skolan. Men var redan på väg att bli sjuk igår kände jag så nu är jag det. Och bättre nu när det är helg då kan jag ta det lungt hela tiden.

Förutom att jag ska ut och rida mina underbara hästar. Ska pussa på dom lite extra idag, för dom betyder så sjukt mycket för mig!!
Och nu när Alda vart tvungen att avlivas, så inser man att det kan hända vilken häst som helst. Och skulle det hända någon av mina.. usch skulle ta livet av mig typ!

Aja, nu ska jag väl gå och äta min goda frukost, sen ska jag släppa ut hästarna eller bara mina hästar. Mamma vågade inte för det är för halt.. Haha!


PUSS FRÅN MIG/ Alexandra

Haft en underbar dag, tills för någon timme sen!!

Usch börjar att berätta det roliga!

Åkte på praktik idag hos Emma, alltid lika trevligt att vara på den gården! Så började med att mocka lösdriften. Tog in lite hästar och pysslade. Sen tog jag och Emma en tur ut i skogen jag red Stjarna, tror jag hon stavas. Medans Emma red Smari. Vilka fina hästar hon har, helt klart. Gick kalas bra!

Efter det hämtade vi in några fler hästar så tog oss en tur ut till medan Emma höll lektion för Marie, alltid kul och se och höra. Red då Blossi en jätte trevlig valack.

Var iaf super kul att vara där och är jätte glad att jag får det också!

Nu till det tråkiga!!

Mamma ringer mig då hon var nere i stallet och jag hemma.

Mamma: Hej! Jag har nått tråkigt att berätta..

Jag: Aha vadåå? (tänkte aah vad är det för skämt nu då?)

Mamma: Sussie ringde..

Jag: Vilken Sussie?

Mamma: Alda är död! (Och jag hör hur hon börjar gråta..)

Aah, ni hör ju. Och fattar nog säkert! Men jag fattar inte världens underbaraste häst är borta.

Dom hade hittat henne stående i hagen, och hon rörde sig inte.. Och det visade sig att hon brutit benet, så hon vart tvungen att avlivas på plats.

Jag är grymt ledsen, och kan då inte tänka mig vad ägarna är. Speciellt dottern Malin, hennes underbara häst. Hon kunde ha blivit precis vad man ville med rätt träning.
Tycker i alla fall så synd om dom! Hoppas dom hittar en ny stjärna som är minst lika fin som Alda! Bara dom blir lyckliga.

Jag vet att Alda hade det super bra hos dom, och ett bättre hem kunde hon inte haft. Så hon kommer få det toppen. Och kommer alltid finnas i mitt hjärta vad som än händer.

Vila i frid underbara Alda frá Enni!

På island!





På flygplatsen..


Första dagen i hagen.

Jag och Alda, någon månad efter att vi fick hem henne.


Första och sista tävlingen


Alda och jag på praktik i Enköping



Har gjort så underbart mycket med denna häst, fast än att hon bara var 7år då. Jag vet att du har det bäst. Och du kommer alltid finnas i mitt hjärta, alltiiid! 
 PUSS PÅ DIG ALDA. VILA I FRID!! <3


PUSS FRÅN MIG / Alexandra

Sjukt bra låtar han har gjort nu!!





Eller tycker ni inte de? Puss från mig.. / Alexandra

Värsta fina vädret ute!!

Vilken tur jag har, ska ju på praktik idag. Och börjar klockan ett ungefär. Så ska bli jätte skojigt.
Skulle ha tagit bussen som går här i från 09.04 men mamma hade glömt att ta hem stallgrejerna i morse så jag hann inte. Så mamma kommer och hämtar mig runt elva så jag hinner med bussen som går halv tolv.

Fortfarande inte hittat någon hane till Kiara, möjligtvis en, men den är ganska dyr också... suck!

Aja, nu ska jag titta lite på tv och piggna till lite. PUSS från mig / Alexandra

Som dom som läser min gamla(egna) blogg..

Så har vi varit och parat Fiona med en hane den 17 december.

Så här ser hanen ut.


Svante heter han och har chokladanlag. Så hoppas Fiona är med valpar. Men lägger in en före och efter bild på henne.

Före:




Nu:


Inte världens finaste bilder på min prinsessa! Men man ser ju iaf att hon är tjockare. Så bara hoppas att hon är dräktig. Då hon isf får valpar om 2-3 veckor. Och nu löper även vår andra lilla fislisa. Så nu ska vi leta efter en hane till henne som väger under 2 kg.. hmmm..

PUSS FRÅN MIG! / Alexandra

Kanin säljes!

Har en kanin hane som vi trodde var en hona. Men kan tyvärr inte ha kvar den nu när det är en hane. Så någon som vet någon som vill ha en kanin så hör av er till mig! 0762549799 Puss från mig/ Alexandra

Godmorgon, bra morgon?

Nej kan jag säga! Gick upp klockan sex för att jag skulle fixa och ta bussen klockan åtta till praktiken. Då ska jag åka till malmköping först för att sedan byta buss mot Länna bruk. Men hade tittat fel på bussen, så nu när jag satt och titta så skulle jag få vänta i malmköping en timme.. Hm! Så till nästa tisdag kommer jag få ta en buss som går till Strängnäs istället och där i från ta buss till Länna bruk. Men nu vet jag iaf!

Tur att jag aldrig åkte hade frysit ihjäl.. Körkort nuuuuuu tack!!!

Men imorgon så åker jag till strängnäs också så hämtar nog Emma mig där. Så blir toppen!

Nu ska jag väl ta och titta på Vakna med the voice, har redan ätit frukost och bytt om, så bara gå ner till stallet och rida så fort det blir lite ljusare ute!


Puss från mig/ alexandra

RSS 2.0