Underbar helg!

Började fredagen med att jag åkte till Norrköping och tävlade med Frami, tog det som en träning då jag vet att han blir ganska stark på tävling, och rider honom bara på tredelat så.
Men kan lova att jag var riktigt nervös, speciellt för galoppen då jag vet att han alltid fattar rätt på böjt spår men på rakt tar han den han vill oavsätt.

Men började med att jag värmde upp litegrann bara, precis som jag och Daniel bestämmt att jag ska göra. Skulle först in i min fyrgångs klass också, och kan säga att jag blev mer nervös då! Men red in och allt stämde så bra, men trodde jag kanske skulle få 4.5 i totalpoäng, men när jag rider ut och hör mina poäng så fick jag 5.47, kan inte tro det? Min och Framis första tävling och vi får så pass höga poäng!! Var jätte glad för att jag äns fick över 4.5 haha!
Fick då reda på att jag skulle rida A final och låg på en delad 5:te plats. Skit kul.

Red på eftermiddagen tölten också, och kände att jag inte riktigt fick till steglängdsökningarna och det korta tempot på kortsidorna.. Så förväntade mig inga poäng alls typ men gick ut från banan och fick totalt 5.27.. vaa?! Fastän att jag inte kände att det gick så bra. Det som drog ner mina poäng var det varvet man visade korta på kortsidorna och ökningarna på långsidorna! Så blev en a final där med!! Shit..

Var först jätte tveksam till om jag skulle rida finalerna eller inte, men bra träning för både mig och Frami eftersom han blir stark. Så åkte tillbaka på lördagen och red mina finaler.
Och när jag rider i fyrgången så känner jag att han inte riktigt är som vanligt. Men vi kämpade på, men fick fel galopp 3 gånger?!?!? Ja jag skrev rätt, 3 hela gånger. Oooh vad arg jag blev då, och trodde jag skulle 0:a mig i det, men fick ändå 4 och 4.5 så var ju riktigt bra iaf!!
Så hamnade på en 6:e plats och är jätte nöjd för att vara vår första tävling!

Men i tölten sen kände jag att han var jätte trött, han hann bara vila i 30 min innan det var dags att rida igen, stackarn!!! Varvet vart höger, och jag anmäler mig till vänster med honom. Så var lite surt först. Så korta tölten gick inte heller lika bra. Och i den ökade tölten var han passtaktig! Men i den med kort på kortsidorna och ökat på långsidorna så höjde jag poängen från 5.0 till 5.5 så det var jätte kul eftersom det är det jag haft svårast med på honom :D Så det blev en delad 2 placering där. Jätte roligt.

Är så stolt över min häst han är verkligen världsbäst! Och är jag nervös eller känner att vi inte kommer klara det så visar han att vi klarar allt tillsammans! Kommer aldrig klara av att sälja denna underbara häst jag har! Usch vad jag gillar honom. Fast än att han var "världens fulaste" när jag var och tittade på honom så fastnade jag ändå för honom.. Och det är jag riktigt glad för!!! MIN EGNA FRAMI FRÅN KARLSRO,KNALTA!! <3




Mitt liv är underbart, har världens bästa vänner!!!! Finns inga bättre än dom jag har, och världens bäst hästar och hundar och till och med världens bästa mamma! Utan henne hade jag aldrig haft nått av det jag har idag!

Tack alla ni för att ni finns och gör mitt liv till det bästa jag skulle kunna ha! <3


PUSS FRÅN MIG!! / Alex

Har så mycket att göra hela tiden!!

Hehehehe.. Nej nu ska ja sluta! I onsdags så red jag lektion för Daniel, går alltid super duper bra! Och svettas som en idiot gör både jag och Frami. Frami är super duktig mest jag som behöver träna på min sits mest! Men det tränas på som galningar nu inför tävlingarna!

I torsdags så red jag, bytte däck på bilen och transporten. Lämnade däck, hämtade studenmössan och bytte hagar på hästarna. Och jag massor!!

Idag så har jag fixat stallet ridit 2 gick super. Fyllt vatten, veterinärbestiktat hundarna, sålt hö. Lagat mat, gått ut med hundar.  Ja fullt upp hela tiden, men jag gillar det! Är så skönt för då kan jag inte lata mig.

Imorgon blir det upp tidigt och direkt duscha, för att sedan byta däck på bilen. Sen iväg på hundutställning tror jag och träffa en släkting. Sen iväg till strömsholm för att se hingsfestivalen.

Vi hörs mer imorgon. PUSS från mig/ Alex


Fina tisdag!

Inte haft tid att blogga nått alls! I helgen har jag spenderat min tid med mina vänner<3 Sista helgen på länge som jag gör det. För sen är det bara hästrelaterat varje helg!

Igår var hästtandläkaren här, och som trott så var de en hel del som raspades osv på hästarna, Frami hade värst! Men nu är dom fina i munnen också. Roligt att Erika och Malin var här också!

Red sen ut en sväng på Frami barbacka och med Erika på blaefaxi tror ja han stavas! Haha, en riktigt mysig tur i skogen! Och jag fastnade i en gren med luvan så jag gled av Frami, tur att både Erika och jag har så otroligt snälla hästar!

Idag skulle jag åkt på praktik, men har så sjukt ont i magen! Vet inte vad det är för fel på den.. Mamma tror att jag kanske blivit mjölkallergisk igen, hoppas inte de! Men får väl sluta äta saker med mjölk ett tag nu och se om det går över.

PUSS FRÅN MIg / Alex


Sista lediga helgen!?

Herregud, satt och skrev in allt jag planerat in, och det visade sig då att jag har inte en ända ledig helg förens i slutet på maj! Lyckat Alex, fast ändå ganska roligt att det händer lite saker nu.
Suttit och anmält mig till tävlingar, blir dyra stycken för Frami så får vi se hur det går.

Imorgon tränar vi för Daniel Sundin igen, hoppas det går bra, han har ju stått i går och idag får han nya skor(tror jag)! Så då står han idag också, kanske ska gå ut och gå lite med han så han får röra sig lite iaf!

Imorgon ska vi även till Monica kiropraktorn eller hur det stavas, så får vi se hur Fala är, låsningar överallt säkert.. Stackars gummsan!
Och på Torsdag är det Framis tur! Ska bli skönt att ha det fixat.

Skriver mer någon annan dag, nu vet ni iaf varför jag aldrig hinner skriva haha!

PUSS FRÅN MIg / Alex

dööd!!

Efter den här helgen kan jag inte vara något annat än död!!
Fredags somnade jag tidigt vilket var riktigt skönt! Gick sen upp vid sex tror jag och sen bar det av till Mörtsjötorp för en heldagars kurs för Daniel Sundin!
Var väldigt nervös i början. Men det gick med än bra. Daniel sa att jag har en riktigt fin häst! Min lilla Frami!! Gud så glad jag blev då. Antagligen så blir det träning för honom igen på onsdag, jippie!

när jag kom hem så kände jag hur träningsvärk jag började få, men skit i det. Ut skulle jag! Drog till Cajsa där vi började förfesta. Drog sen ut på nybron. Men blev nog en hel del för många drinkar!! Och drack den starkaste shoten någonsin!! Men någongång måste man ;) Aja, vet iaf inte riktigt vad som hände, haha! Men var en knasig men ändå kul kväll. Tack ni!

När vi vaknade så lagade Cajsa mat och sen åkte jag hem, för då skulle jag rida två lektioner igen!

Men Fala är inte riktigt ren i något framben, så ska ta ut en som kollar igenom henne! Så blev nästan bara en lektion och då igen på underbara Frami, gick super bra! Men kände att jag inte riktgit hängde med fullt ut, bakis som en galning. Men Frami gjorde det han skulle så är super nöjd.

Somnade sen vid sex på eftermiddagen och har sovit till sju typ. Skönt att sova ut!

Nej nu ska jag göra nått vettigare än att sitta här :D

PUSS FRÅN MIG! / Alex


RSS 2.0